Enoki houba ve slanině
Zapečené slaninové rolky plněné enoki houbou.
Celkový čas 20 minutes minut
Course chuťovka, večeře
Cuisine česká
- 1-2 balení enoki
- 10 plátků slaniny
- 1 lžíci slunečnicového oleje
- 1 lžíci barbeque omáčky
Konce enoki houbiček odřízněte.
Enoki zabalte do plátků slaniny a rolky vyskládejte do olejem vymazaného pekáčku.
Dejte péct na 180 stupňů Celsia na 5 minut.
Poté rolky vyndejte z trouby a pomažte je omáčkou a vraťte ještě na 3 minuty do trouby dopéct do křupava.
Slaninové rolky servírujte jako přílohu nebo samostatně jako houbovou chuťovku.
Vynikající houbové recepty najdete v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. Kniha obsahuje také praktické návody, jak celoročně houbařit.
V kuchařce najdete 107 houbových receptů z 36 druhů hub.
Keyword enoki, enoki recept