Go Back
enoki recept

Enoki houba ve slanině

Zapečené slaninové rolky plněné enoki houbou.
Celkový čas 20 minutes
Course chuťovka, večeře
Cuisine česká
Porce 1

Ingredients
  

  • 1-2 balení enoki
  • 10 plátků slaniny
  • 1 lžíci slunečnicového oleje
  • 1 lžíci barbeque omáčky

Instructions
 

  • Konce enoki houbiček odřízněte.
  • Enoki zabalte do plátků slaniny a rolky vyskládejte do olejem vymazaného pekáčku.
  • Dejte péct na 180 stupňů Celsia na 5 minut.
  • Poté rolky vyndejte z trouby a pomažte je omáčkou a vraťte ještě na 3 minuty do trouby dopéct do křupava.
  • Slaninové rolky servírujte jako přílohu nebo samostatně jako houbovou chuťovku.

Video

Notes

Vynikající houbové recepty najdete v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. Kniha obsahuje také praktické návody, jak celoročně houbařit. 
V kuchařce najdete 107 houbových receptů z 36 druhů hub
Keyword enoki, enoki recept