Go Back

Falešná račí polévka z ryzců

Jednoduchý recept, který vás ohromí! Vyzkoušejte luxusní ryzec smrkový recept!
Celkový čas 30 minutes
Course chuťovka, houbová polévka, oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 3

Ingredients
  

  • 500 g ryzců
  • 750 g hovězího vývaru
  • 3 lžíce másla
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • 5 lžic 33% smetany
  • 2-3 hrsti mražených fazolových lusků
  • koření dle chuti sůl, pepř
  • na ozdobení petrželka

Instructions
 

  • Do hrnce dejte lžíci másla na ní orestujte na jemno nakrájenou šalotku. Po minutě přidejte ještě jednu lžíci másla a zasypte moukou. Rozmíchejte v jíšku a tu nechte minutu a půl opékat.
  • Přidejte nakrájené ryzce. Dochuťte solí a pepřem.
  • Za stálého míchání přilijte po částech vývar a poté fazolky. Nechte 15 minut vařit.
  • Na závěr pro zjemnění můžete přidat trochu smetany a nechat ještě 2 minuty provařit.
  • Podávejte ozdobené petrželkou nebo pažitkou.

Video

Notes

Jednoduché a velmi chutné houbové recepty najdete v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni
Knihu koupíte pouze na mém eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword ryzec recept, ryzec smrkový, ryzec smrkový recept