Glazovaná hlíva královská
Výborná hlíva královská s jasmínovou rýží.
Celkový čas 20 minutes minut
Course oběd, večeře
Cuisine čínská
- 1-2 hlívy královské
- 1 lžíci sladké chilli omáčky
- 1/2 lžíce medu
- 1 lžíci světlé sójové omáčky
- 1/2 lžíce tmavé sójové omáčky
- 1/2 lžíce oleje (sezamového nebo slunečnicového)
- trochu vody
- na ozdobení sezam, čerstvou petrželku
Hlívu královskou nakrájejte na tenké plátky.
Všechny ostatní suroviny (kromě vody) smíchejte v misce dohromady.
Plátky hlívy ve vzniklé omáčce promíchejte a dejte je pomalu opékat na pánev.
Jakmile se začne omáčka lehce přichytávat, podlijte trochou vody a nechte ji pod pokličkou vydusit.
Kousky hlívy královské podávejte s jasmínovou rýží, posypané sezamem a nasekanou petrželkou.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword hlíva královská, hlíva královská recept, hlíva recept