Go Back
guláš vatovec recept

Guláš z pýchavky obrovské

Vynikající guláš z pýchavek si zamilujete jako kuchař i jako strávník. Jednodušeji a chutněji už to udělat nejde!
Celkový čas 30 minutes
Course oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 3

Ingredients
  

  • 7 plátků pýchavky obrovské
  • 750 ml hovězího vývaru
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce sádla
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • bylinky rozmarýn, majoránka, bobkový list, šalvěj
  • koření sůl, pepř, drcený kmín, mletá červená paprika
  • na ozdobení pažitku, jarní cibulku a chilli papričku

Instructions
 

  • Pýchavku oloupejte a nakrájejte na malé kostky.
  • V hrnci rozehřejte sádlo a něm nechte zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli.
  • Poté přisypte hladkou mouku, pečlivě promíchejte a vzniklou jíšku nechte minutu opéct.
  • Přisypte hladkou papriku nechte ještě půl minuty opékat.
  • Za stálého míchání přilijte postupně vývar a přidejte bylinky. Pokud není vývar ochucený, tak osolte a opepřete.
  • Poté přisypte kostičky pýchavky obrovské a vařte asi 15 minut.
  • Guláš z pýchavky ozdobte nasekanou pažitkou, jarní cibulkou a chilli papričkou.
  • Podávejte s čerstvým pečivem.

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword pýchavka obrovská, pýchavka obrovská recept, pýchavka recept, vatovec, vatovec obrovský, vatovec obrovský recept