na ozdobení pažitku, jarní cibulku a chilli papričku
Instructions
Pýchavku oloupejte a nakrájejte na malé kostky.
V hrnci rozehřejte sádlo a něm nechte zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli.
Poté přisypte hladkou mouku, pečlivě promíchejte a vzniklou jíšku nechte minutu opéct.
Přisypte hladkou papriku nechte ještě půl minuty opékat.
Za stálého míchání přilijte postupně vývar a přidejte bylinky. Pokud není vývar ochucený, tak osolte a opepřete.
Poté přisypte kostičky pýchavky obrovské a vařte asi 15 minut.
Guláš z pýchavky ozdobte nasekanou pažitkou, jarní cibulkou a chilli papričkou.
Podávejte s čerstvým pečivem.
Notes
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz