Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Poznámka:
Smaller
Normal
Larger
Houbová bageta z Hřiba kováře
Lehké jídlo vhodné jako večeře nebo svačina do práce i do lesa.
Print Recipe
Pin Recipe
Čas přípravy
10
minutes
minut
Čas vaření
35
minutes
minut
Celkový čas
45
minutes
minut
Course
chuťovka, svačina, večeře
Porce
2
Ingredients
2
ks
středně velkých Hřibů Kovářů
2
ks
menší bagety
2
ks
vejce
1
ks
jarní cibulka
1
ks
menší červená cibule
2
lžíce
másla
1
ks
mrkve
1
stroužek
česneku
1
dcl
vody (nebo bílého vína)
koření
sůl, pepř, mletý kmín
na smažení
slunečnicový olej
bylinky
hladkolistá petržel
Instructions
Modráky očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
Mrkev oloupejte, nakrájejte na tenké proužky, já použila škrabku Julienne, ale jde to i nožem.
Cibuli nakrájejte na jemno. Jarní cibulku na kroužky, spolu s natí je použijete k ozdobení a dochucení bagety.
V pánvi si rozehřejte máslo a začněte restovat houby. Po asi 5 minutách přihoďte cibuli a restujte dalších 5 minut.
Podlijte vodou a přiklopte. Duste dalších cca 20 minut. V případě potřeby podlijte další vodou.
Mezitím si umažte na vedlejší pánvičce na slunečnicovém oleji proužky mrkve. Trvá to asi 4 minuty.
Mrkev dejte stranou a do pánvičky vyklepněte vajíčka,usmažte volská oka.
Houby na závěr smažení okořeňte solí, pepřem a mletým kmínem.
Rozřízněte si bagetu, dejte dovnitř plátek másla, usmaženou mrkev, houby, vajíčko, cibulku, nať a na hrubo nasekanou hladkolistou petržel. Chutná skvěle teplá i studená.
Video
Notes
Chcete se naučit
sbírat hřiba Kováře
? Své houbařské zkušenosti vám předávám v tomto videu.
Keyword
hřib kovář, hřib recept, modrák