Go Back

Houbová bageta z Hřiba kováře

Lehké jídlo vhodné jako večeře nebo svačina do práce i do lesa.
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 35 minutes
Celkový čas 45 minutes
Course chuťovka, svačina, večeře
Porce 2

Ingredients
  

  • 2 ks středně velkých Hřibů Kovářů
  • 2 ks menší bagety
  • 2 ks vejce
  • 1 ks jarní cibulka
  • 1 ks menší červená cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks mrkve
  • 1 stroužek česneku
  • 1 dcl vody (nebo bílého vína)
  • koření sůl, pepř, mletý kmín
  • na smažení slunečnicový olej
  • bylinky hladkolistá petržel

Instructions
 

  • Modráky očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
  • Mrkev oloupejte, nakrájejte na tenké proužky, já použila škrabku Julienne, ale jde to i nožem.
  • Cibuli nakrájejte na jemno. Jarní cibulku na kroužky, spolu s natí je použijete k ozdobení a dochucení bagety.
  • V pánvi si rozehřejte máslo a začněte restovat houby. Po asi 5 minutách přihoďte cibuli a restujte dalších 5 minut.
  • Podlijte vodou a přiklopte. Duste dalších cca 20 minut. V případě potřeby podlijte další vodou.
  • Mezitím si umažte na vedlejší pánvičce na slunečnicovém oleji proužky mrkve. Trvá to asi 4 minuty.
  • Mrkev dejte stranou a do pánvičky vyklepněte vajíčka,usmažte volská oka.
  • Houby na závěr smažení okořeňte solí, pepřem a mletým kmínem.
  • Rozřízněte si bagetu, dejte dovnitř plátek másla, usmaženou mrkev, houby, vajíčko, cibulku, nať a na hrubo nasekanou hladkolistou petržel. Chutná skvěle teplá i studená.

Video

Notes

Chcete se naučit sbírat hřiba Kováře? Své houbařské zkušenosti vám předávám v tomto videu.
Keyword hřib kovář, hřib recept, modrák