Houbová omáčka z Hřiba kováře
Smetanová omáčka plná houbové chuti čerstvých hřibů ze šumavských lesů.
Čas přípravy 7 minutes minut
Čas vaření 25 minutes minut
Celkový čas 32 minutes minut
Course hlavní chod, oběd, večeře
Cuisine česká
- 2 ks Hřiba kováře
- 1 kelímek 33% smetany
- 2 lžíce másla
- 1 ks menší červené cibule
- 1 dcl vody
- koření drcený kmín, sůl, pepř
Kováře umyjte, nakrájejte na tenké plátky.
Cibuli nakrájejte na jemno.
V hlubší pánvi máslo rozehřejte a začněte restovat houby.
Po dvou minutách přidejte cibuli. Restujte pět minut.
Přilijte vodu a přiklopte poklicí. Duste do vyvaření tekutiny.
Přilijte smetanu, přisypte koření a nechte redukovat do hustoty, která vám vyhovuje.
Podávejte s domácím knedlíkem. Já použila jako přílohu bramborový, ale hodí se i k houskovému, hrníčkovému, karlovarskému apod.
Keyword houbová omáčka, hřib kovář, hřib recept