Houbová omáčka z pravých hřibů
Hřib dubový ve smetanové omáčce s čerstvým koprem.
Čas přípravy 10 minutes minut
Čas vaření 15 minutes minut
Celkový čas 25 minutes minut
Course hlavní chod, oběd, večeře
Cuisine česká
- 1 misku čerstvých hřibů dubových (nebo jiných bílých hřibů)
- 1 ks cebule
- 1 svazek čerstvého kopru (lze použít i sušený)
- 200 ml hovězího vývaru (lze použít i vodu)
- 150 ml 33% smetany
- 1 a 1/2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
- dle chuti sůl, pepř, drcený kmín
Nejdříve si očistěte hřiby, poté je nekrájejte na tenké plátky či kousky.
Cibuli nakrájejte najemno.
Do pánve dejte lžíci másla a cibuli na něm 2 minuty restujte.
Poté přidejte další lžíci másla a houby. restujte asi 4 minuty.
Houby zasypte moukou, promíchejte a nechte 2 minuty za občasného promíchání opéct.
Pak po částech podlijte vývarem. Míchejte, aby vám nevznikly hrudky.
Pod pokličkou vařte asi 8 minut.
Zalijte smetanou a nechte zredukovat do hustoty, která vám vyhovuje.
Podávejte s houskovým knedlíkem či těstovinami.
Keyword houbová omáčka, hřib dubový, hřiby recept, omáčka z hub