Houbová omáčka ze stročku trubkovitého
Jednoduchá omáčka, která oslní na těstovinách i s masem.
Celkový čas 15 minutes minut
- 2 hrsti stročka trubkovitého
- 1 lžíce másla
- 250 ml 33% smetany
- dle chuti sůl, pepř
Stroček trubkovitý podélně přepulte, očistěte.
Na másle stroček orestujte asi 5 minut. Poté ho podlijte trochou vody a tu nechte pod pokličkou vydusit.
Stroček zalijte smetanou, okořeňte a nechte omáčku zhoustnout do požadované konzistence.
Podávejte, třeba jako já, ke šťouchanému bramboru a opečené vepřové panence. Omáčka se hodí i k těstovinám nebo nokům.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz