Go Back
houbova omacka ze strocku

Houbová omáčka ze stročku trubkovitého

Jednoduchá omáčka, která oslní na těstovinách i s masem.
Celkový čas 15 minutes
Porce 1

Ingredients
  

  • 2 hrsti stročka trubkovitého
  • 1 lžíce másla
  • 250 ml 33% smetany
  • dle chuti sůl, pepř

Instructions
 

  • Stroček trubkovitý podélně přepulte, očistěte.
  • Na másle stroček orestujte asi 5 minut. Poté ho podlijte trochou vody a tu nechte pod pokličkou vydusit.
  • Stroček zalijte smetanou, okořeňte a nechte omáčku zhoustnout do požadované konzistence.
  • Podávejte, třeba jako já, ke šťouchanému bramboru a opečené vepřové panence. Omáčka se hodí i k těstovinám nebo nokům.

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz