Houbová polévka z hlívy růžové
Lahodná, sytá, levná polévka z hlívy růžové se hodí pro všední den i sváteční tabuli.
Celkový čas 18 minutes minut
Course houbová polévka, oběd, večeře
Cuisine česká
- 100 g hlívy růžové
- 3 středně velké brambory
- 500 ml hovězího vývaru
- 50 ml 33% smetany
- 1 střední cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíci hladké mouky
- 2 lžíce másla
- dle chuti koření sůl, pepř, drcený kmín
- na posypání sekanou petrželku
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostky. Hlívu nakrájejte na menší kousky.
Do hrnce dejte rozpustit lžíci másla a přidejte cibuli a hlívu. Nechte 5 minut opékat.
Poté přidejte druhou lžíci másla, česnek a zasypte moukou. Promíchejte a nechte jíšku minutu opékat.
Poté za stálého míchání přilijte vývar, osolte, opepřete a přidejte kmín. Přidejte nakrájené brambory a vařte je do změknutí.
Před koncem varu přilijte smetanu a nechte ještě krátce provařit.
Houbovou polévku z hlívy růžové podávejte posypanou čerstvou petrželkou a s rozpečeným slaninovým chlebem.
Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni se 107 originálními recepty z 36 druhů hub tě naučí skvěle a jednoduše vařit.
Kniha zároveň obsahuje rady a tipy, jak celoročně houbařit a dané druhy hub najít a poznat.
Ke koupi pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword hlíva růžová, hlíva růžová recept