Houbová smaženice s čirůvkou dvoubarvou
Vynikající jídlo z hub, které vás budou na talíři bavit stejně jako hřiby!
Čas přípravy 5 minutes minut
15 minutes minut
Celkový čas 20 minutes minut
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine česká
- 5 ks čirůvky dvoubarvé
- 2 lžíce slunečnicového oleje nebo másla
- 1/2 červené cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 celá vejce
- 1 hrst nastrouhaného sýru (Ementál, Gouda, Parmazán apod.)
- 1 krajíc chleba
- dle chuti sůl, pepř, drcený kmín
- na posypání pažitka
Čirůvky očistěte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli nakrájejte najemno. Česnek na plátky.
Do pánve nalijte olej a přidejte cibuli a čirůvky dvoubarvé.
Po asi 3 minutách restování okořeňte solí, pepřem, kmínem. Přiklopte pokličkou a pomalu duste 12 minut.
Mezitím si rozšlehejte v misce vajíčka se strouhaným sýrem. Dle chuti ještě okořeňte.
K houbám přidejte na závěr česnek. Po minutě přilijte vajíčka a snižte plamen na minimum. Za stálého míchání nechte ztuhnout do požadované konzistence.
Podávejte s opečeným chlebem, posypané pažitkou. Lze přidat oblíbenou zeleninu.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword čirůvka dvoubarvá, čirůvka dvoubarvá recepty, čirůvka recept, houbová smaženice, houby