Go Back
houbová smaženice

Houbová smaženice s čirůvkou dvoubarvou

Vynikající jídlo z hub, které vás budou na talíři bavit stejně jako hřiby!
Čas přípravy 5 minutes
15 minutes
Celkový čas 20 minutes
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 1

Ingredients
  

  • 5 ks čirůvky dvoubarvé
  • 2 lžíce slunečnicového oleje nebo másla
  • 1/2 červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 celá vejce
  • 1 hrst nastrouhaného sýru (Ementál, Gouda, Parmazán apod.)
  • 1 krajíc chleba
  • dle chuti sůl, pepř, drcený kmín
  • na posypání pažitka

Instructions
 

  • Čirůvky očistěte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli nakrájejte najemno. Česnek na plátky.
  • Do pánve nalijte olej a přidejte cibuli a čirůvky dvoubarvé.
  • Po asi 3 minutách restování okořeňte solí, pepřem, kmínem. Přiklopte pokličkou a pomalu duste 12 minut.
  • Mezitím si rozšlehejte v misce vajíčka se strouhaným sýrem. Dle chuti ještě okořeňte.
  • K houbám přidejte na závěr česnek. Po minutě přilijte vajíčka a snižte plamen na minimum. Za stálého míchání nechte ztuhnout do požadované konzistence.
  • Podávejte s opečeným chlebem, posypané pažitkou. Lze přidat oblíbenou zeleninu.

Video

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword čirůvka dvoubarvá, čirůvka dvoubarvá recepty, čirůvka recept, houbová smaženice, houby