Houbová smaženice s hlívou růžovou
Lahodné spojení hlívy růžové, vajec a křupavé topinky.
Celkový čas 20 minutes minut
Course chuťovka, houbová topinka
Cuisine česká
- 100 g hlívy růžové
- 1 malá cibuli
- 1 stroužek česneku
- 1 krajíc chleba
- 3 lžíce másla
- 40 ml vody
- dle chuti koření sůl, pepř, drcený kmín
- na ozdobení bylinky petržel nebo pažitku
Do pánve dejte rozehřát 2 lžíce másla a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli.
Hlívu růžovou nakrájejte na malé kousky a přidejte k cibuli. Osolte, opepřete a přidejte drcený kmín dle chuti. Opékejte 5 minut.
Přilijte trochu vody a nechte pod pokličkou dusit dalších 5 minut.
Hlívu odhrňte na okraj pánve a na volný prostor dejte lžíci másla a opečte na něm chleba z obou stran do lehce zlatava. Nezapomeňte občas promíchat i hlívu.
Topinku dejte stranou na talíř a k houbám vlijte rozšlehané vejce. Míchejte dokud vaječná směs neztuhne a poté dejte stranou.
Houbovou smaženici navrstvěte na topinku a posypte sekanou petrželkou.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword hlíva růžová, hlíva růžová recept