Go Back
houbová smaženice s hlívou růžovou

Houbová smaženice s hlívou růžovou

Lahodné spojení hlívy růžové, vajec a křupavé topinky.
Celkový čas 20 minutes
Course chuťovka, houbová topinka
Cuisine česká
Porce 1

Ingredients
  

  • 100 g hlívy růžové
  • 1 malá cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 1 krajíc chleba
  • 3 lžíce másla
  • 40 ml vody
  • dle chuti koření sůl, pepř, drcený kmín
  • na ozdobení bylinky petržel nebo pažitku

Instructions
 

  • Do pánve dejte rozehřát 2 lžíce másla a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli.
    čerstvá hlíva růžová
  • Hlívu růžovou nakrájejte na malé kousky a přidejte k cibuli. Osolte, opepřete a přidejte drcený kmín dle chuti. Opékejte 5 minut.
  • Přilijte trochu vody a nechte pod pokličkou dusit dalších 5 minut.
  • Hlívu odhrňte na okraj pánve a na volný prostor dejte lžíci másla a opečte na něm chleba z obou stran do lehce zlatava. Nezapomeňte občas promíchat i hlívu.
  • Topinku dejte stranou na talíř a k houbám vlijte rozšlehané vejce. Míchejte dokud vaječná směs neztuhne a poté dejte stranou.
  • Houbovou smaženici navrstvěte na topinku a posypte sekanou petrželkou.

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword hlíva růžová, hlíva růžová recept