Houbové brambory Hasselback plněné sušenými hřiby
Skvělá příloha z hub nejen ke steaku.
Čas přípravy 8 minutes minut
Čas vaření 30 minutes minut
Celkový čas 40 minutes minut
Course hlavní chod, oběd, příloha, večeře
Cuisine švédská
- 2 hrsti sušených hřibů
- 2 ks větších brambor
- 1 plátek slaniny
- 1 stonek čerstvého rozmarýnu (lze použít i sušený)
- 1 lžíce olivového oleje
- koření sůl, pepř
Sušené houby dáme do misky a zalijeme vroucí vodou.
Mezitím si očistíme kartáčkem brambory. Poté si bramboru umístíme mezi dvě vařečky, nebo třeba čínské hůlky a začneme brambory krájet na plátky, ale nesmíte doříznout až do konce a bramboru překrojit. Úplnému překrojení brání právě ty vařečky nebo hůlky.
Nyní si nakrájíme plátek slaniny na větší kousky. A stonek čerstvého rozmarýnu obereme.
Začneme plnit brambory slaninou, rozmarýnem a plátky hub.
Dáme do pekáčku, zalijeme olivovým olejem, osolíme a opeříme.
Pečeme na 170 stupňů Celsia asi 30 minut.
Keyword brambory, brambory hasselback, hřib smrkový, hřib smrkový recept, recept ze sušených hub, sušené houby