450gmletého masa (já použila směs hovězího a vepřového masa)
10kousků klouzků (já přidala ještě hřiba strakoše)
1lžícimásla
bylinkyčerstvý rozmarýn
koření dle chutisůl, pepř, drcený kmín, červená paprika
dle potřebystrouhanku
na smaženíslunečnicový olej/ přepuštěné máslo nebo sádla
Instructions
Klouzky očistěte a nakrájejte na malé kousky.
V pánvi rozehřejte máslo a klouzky na něm 8 minut poduste.
Mezitím si do mísy dejte mleté maso, vejce, koření, na jemno překrájený rozmarýn.
Přidejte dušené houby i s případnou tekutinou. promíchejte a poté dle potřeby přidávejte strouhanku, která směs zahustí.
Vytvarujte placičky a dejte smažte z obou stran do zlatova.
Podávejte s pečivem, vařeným bramborem nebo se salátem.
Video
Notes
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz