Houbové karbanátky se sýrem z korálovce ježatého
Opravdu vynikající hubové karbanátky se sýrem jsou hotové za chvilku!
Celkový čas 30 minutes minut
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine česká
- 5 středně velkých plodnic korálovce ježatého
- 1 větší hrst uzeného strouhaného sýru
- 1 velké vejce
- 50 g domácí strouhanky
- 2 stroužky česneku
- 50 ml 33% smetany
- dle chuti koření sůl, pepř, grilovací koření
- bylinky sekanou petrželku
- na dochucení citronová šťáva
Korálovec ježatý netrhejte na malé kousky a dejte ho do vyšší mísy. Přidejte všechny ostatní suroviny a promíchejte v jednu kompaktní směs.
Vytvarujte karbanátky a ty dejte smažit do rozpáleného oleje.
Smažte z každé strany do zlatava.
Houbové karbanátky se sýrem nechte po usmažení okapat na papírové utěrce.
Karbanátky z korálovce podávejte s bramborem a tatarkou. Pro ještě lepší chuť je zakápněte citronem.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword korálovec ježatý, korálovec ježatý recept