Houbové koření ze stročku
Výborné domácí houbové koření ze stročku je voňavé, plné chuti a skoro hned hotové!
Course chuťovka, houbové koření
Cuisine česká
- 500 g stročku trubkovitého
- dle chuti lze doplnit o bylinky nebo další koření (kmín, sůl, pepř)
Na sucho očištěný stroček dejte usušit. Já suším v sušičce nejdříve na 45 stupňů Celsia a po asi 4 hodinách dosouším na 55 - 60 stupňů Celsia. Správně usušené houby pěkně chrastí.
Usušené houby dejte do výkonného mixéru a rozemelte je na více či méně jemný prášek.
Prášek přendejte do uzavíratelné sklenice a uložte do temna.
Houbové koření ze stročku můžete dochutit ještě dalšími bylinkami (tymián, majoránka apod.) nebo dalším kořením (mletý kmín, sůl, pepř apod.)
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword houbové koření, stroček trubkovitý, stroček trubkovitý recepty