Go Back
stroček trubkovitý recept

Houbové koření ze stročku

Výborné domácí houbové koření ze stročku je voňavé, plné chuti a skoro hned hotové!
Course chuťovka, houbové koření
Cuisine česká

Ingredients
  

  • 500 g stročku trubkovitého
  • dle chuti lze doplnit o bylinky nebo další koření (kmín, sůl, pepř)

Instructions
 

  • Na sucho očištěný stroček dejte usušit. Já suším v sušičce nejdříve na 45 stupňů Celsia a po asi 4 hodinách dosouším na 55 - 60 stupňů Celsia. Správně usušené houby pěkně chrastí.
  • Usušené houby dejte do výkonného mixéru a rozemelte je na více či méně jemný prášek.
  • Prášek přendejte do uzavíratelné sklenice a uložte do temna.
  • Houbové koření ze stročku můžete dochutit ještě dalšími bylinkami (tymián, majoránka apod.) nebo dalším kořením (mletý kmín, sůl, pepř apod.)

Video

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword houbové koření, stroček trubkovitý, stroček trubkovitý recepty