Do pánve dejte asi dvě lžíce oleje a na něm orestujte nadrobno nakrájenu cibuli a na malé kousky nakrájené houby shiitake. Restujte do doby, než začnou být huby lehce zlatavé.
Houby s cibulí přendejte do mísy a smíchejte s mlékem, vejcem a strouhankou v jednu kompaktní směs. Dle potřeby přidejte mléko nebo strouhanku. Nezapomeňte přidat také sůl, pepř a sekanou petržel.
Rozpalte si olej na smažení a vytvarujte ze směsi houbové placičky.
Placičky z hub smažte do zlatova z obou stran. Poté je nechte okapat na papírové utěrce.
Houbové placičky podávejte s pečivem nebo třeba bramborovou kaší.
Video
Notes
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz