Houbové ragú se shiitake
Lahodný a velmi chutný recept s vepřovou panenkou a houbou shiitake.
Celkový čas 27 minutes minut
Course oběd, večeře
Cuisine česká
- 150 g hub shiitake
- 100 g vepřové panenky nakrájené na tenké plátky
- 1 červenou cibuli
- 100 ml smetany
- 100 ml (hovězího) vývaru
- dle chuti koření sůl, pepř, drcený kmín
- na posypání sezamová semínka, čerstvou petrželku
V pánvi rozehřejte máslo a olej. Přidejte vepřovou panenku a nechte minutu opékat.
Přidejte na čtvrtky nakrájené shiitake a na větší kousky nakrájené šalotky a cibuli. Osolte, opepřete a přidejte kmín. Poté nechte opékat do lehce zlatava.
Zalijte smetanou a vývarem a nechte pozvolna vařit, dokud ragú nezhoustne do požadované konzistence.
Do hotového houbového ragú přimíchejte najemno nasekanou petrželku.
Houbové ragú podávejte s rýží nebo s těstovinami.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword houba shiitake, shiitake, shiitake recept