Houbový mozeček z vatovce a květáku
Jednoduché a chutné jídlo z hub a zeleniny.
Čas přípravy 5 minutes minut
Čas vaření 15 minutes minut
Celkový čas 20 minutes minut
Course chuťovka, večeře
Cuisine česká
- 2 hrsti na kostičky nakrájeného vatovce
- 1 větší hrst uvařeného květáku (rozebraného na malé růžičky)
- 2 ks vejce
- 1 plátek slaniny
- 1/2 ks menší bílé cibule
- dle chuti sůl, pepř, grilovací koření, petržel
- 2 lžíce másla
Nejdříve si nakrájejte vatovec obrovský (pýchavku obrovskou) na malé kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Slaninu nakrájejte na malé kostičky.
V pánvi si rozehřejte lžíci másla a přidejte cibuli se slaninou.
Po chvilce přidejte květák, pýchavku a koření. Asi dvě minuty restujte a poté přidejte další lžíci másla a přiklopte pokličkou. Po chvilkách promíchávejte.
Po 6 minutách restování přidejte vejce a pečlivě je promíchejte s vatovcem a květákem. Na závěr vmíchejte ještě nasekanou petržel.
Houbovou směs naservírujte na talíř a podávejte s čerstvým pečivem.
Chcete se naučit sbírat nové druhy hub? Má nová houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni vás naučí sbírat celoročně rostoucí houby a vařit z nich jednoduché a velmi chutné pokrmy.
Houbovou kuchařku zakoupíte na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword pýchavka, pýchavka recept, vatovec obrovský