Go Back
salát z Jidášovo ucha recept

Houbový salát z jidášovo ucha a pečených kapustiček

Velmi jednoduchý a chutný salát z Jidášovo ucha, pečené kapusty a sýru.
Celkový čas 20 minutes
Course chuťovka, hlavní chod, oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 2

Ingredients
  

  • 6 kousků Jidášovo ucha (čerstvé nebo sušené)
  • 20 ks malých kapustiček
  • plátek sýru Feta (lze použít i Balkánský sýr)
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 1,5 lžíce citronové šťávy
  • dle chuti sůl, pepř, sezam

Instructions
 

  • Čerstvé ucho Jidášovo očistěte a odkrojte tuhé nožičky. Sušené ucho je třeba oživit v horké vodě. Kousky Jidášovo ucha nakrájejte na tenké proužky.
  • Kapustičky nakrájejte napůl a dejte do pekáčku, zakapejte olivovým olejem (2 lžíce oleje), osolte, opepřete a dejte na 15 minut péct do trouby na cca 180 stupňů Celsia. Kapustičky by měly být upečené do zlatava.
  • Mezitím smíchejte v misce 4 lžíce oleje, šťávu z citronů, hořčici, med, sůl a pepř a vymíchejte krémový dresink.
  • Upečené kapustičky smíchejte s nakrájeným Jidášovo uchem a promíchejte.
  • Nandejte porci salátu z Jidášovo ucha na talíř, posypte rozdrobeným sýrem a zakápněte připraveným dresinkem.

Video

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptůz 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword jidášovo ucho, jidášovo ucho recept