Hovězí steak ideálně pokojové teploty pomazlíme v olivovém oleji.
Sušené houby rozmixujeme v mixéru na jemný prášek.
Rozpálíme si pánev tak, aby se z ní začalo lehce kouřit. Steak začneme opékat ze všech stran. Délka opékání jedné strany záleží na tloušťce steaku. Takto vysoký (2-3 cm) opékám cca dvě až tři minuty z každé strany. Pokud máte steak užší, toto propečení stačí. Vyšší steak jsem tentokrát dala ještě na 4 minuty do trouby k bramborám Hasselback. Po upečení je třeba nechat maso odpočinout zhruba 10 minut na talíři.
Zatímco maso odpočívá, připravíme si omáčku. Do pánve po opečení steaku nalijeme smetanu a přisypeme prášek ze sušených hub. Promícháme a necháme vyvařit omáčku v hustotu, která nám vyhovuje.
Omáčku ze sušených hub nalijeme na talíř. Steak nakrájíme na plátky a položíme na omáčku. Steak bohatě osolíme a opeříme. Podáváme s pečenými brambory Hasselback.