Go Back
Hovězí steak a omáčka ze sušených hub

Hovězí steak a houbová omáčka ze sušených hub

Delikátní spojení hub a šťavnatého masa. Na toto jídlo jen tak nezapomenete!
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Course hlavní chod, oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 1

Ingredients
  

  • 1 plátek hovězího steaku
  • 2 hrsti sušených hub (Hřib smrkový)
  • 250 ml smetany ke šlehání 30%
  • koření sůl, pepř

Instructions
 

  • Připravíme si všechny ingredience.
    příprava ingrediencí
  • Hovězí steak ideálně pokojové teploty pomazlíme v olivovém oleji.
  • Sušené houby rozmixujeme v mixéru na jemný prášek.
    sušené houby
  • Rozpálíme si pánev tak, aby se z ní začalo lehce kouřit. Steak začneme opékat ze všech stran. Délka opékání jedné strany záleží na tloušťce steaku. Takto vysoký (2-3 cm) opékám cca dvě až tři minuty z každé strany. Pokud máte steak užší, toto propečení stačí. Vyšší steak jsem tentokrát dala ještě na 4 minuty do trouby k bramborám Hasselback. Po upečení je třeba nechat maso odpočinout zhruba 10 minut na talíři.
  • Zatímco maso odpočívá, připravíme si omáčku. Do pánve po opečení steaku nalijeme smetanu a přisypeme prášek ze sušených hub. Promícháme a necháme vyvařit omáčku v hustotu, která nám vyhovuje.
    houbová omáčka
  • Omáčku ze sušených hub nalijeme na talíř. Steak nakrájíme na plátky a položíme na omáčku. Steak bohatě osolíme a opeříme. Podáváme s pečenými brambory Hasselback.
    steak s houbovou omáčkou

Video

Keyword houbová omáčka, hovězí steak, hřib smrkový, omáčka z hub, recept ze sušených hub, steak, sušené houby, sušené houby recept