Go Back
polnička topolová recept

Hovězí vývar s nudlemi, houbami a zeleninou

Poctivý vývar doplněný o polničku topolovou, vejce, zeleninu a spoustu bylinek.
Celkový čas 13 minutes
Course oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 1

Ingredients
  

  • 1 hrst polničky topolové
  • 1 hrst vařeného masa z vývaru
  • 1 porci vývaru
  • 1 salát Pak choi
  • 1 jarní cibulku
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • 1 vařené vejce
  • 1 lžíci másla
  • 1 porci vařených rýžových nudlí
  • dle chuti sůl, pepř
  • na posypání sezamová semínka

Instructions
 

  • Do pánve dejte lžíci másla a překrájenou polničku topolovou na něm orestujte. Nezapomeňte houby dle chuti osolit a opepřit.
  • Na volné místo dejte také opéct podélně rozkrojený salát Pak choi a vařené maso z polévky. Vše opékejte asi 7 minut.
  • Do misky si dejte nudle, přidejte vše z pánve a zalijte vývarem.
  • Do misky dejte také rozkrojené vejce, bohatě zasypte nakrájenou petrželkou, jarní cibulkou a ozdobte sezamovými semínky.

Video

Notes

Nevíte, co vařit z hub? Má houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni vás naučí moderní i klasické recepty z hub a zároveň vás naučí sbírat 36 druhů celoročně rostoucích hub. 
Knihu zakoupíte na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword houbová polévka, polnička, polnička topolová, polnička topolová recept