Hovězí vývar s nudlemi, houbami a zeleninou
Poctivý vývar doplněný o polničku topolovou, vejce, zeleninu a spoustu bylinek.
Celkový čas 13 minutes minut
Course oběd, večeře
Cuisine česká
- 1 hrst polničky topolové
- 1 hrst vařeného masa z vývaru
- 1 porci vývaru
- 1 salát Pak choi
- 1 jarní cibulku
- 1 hrst nasekané petrželky
- 1 vařené vejce
- 1 lžíci másla
- 1 porci vařených rýžových nudlí
- dle chuti sůl, pepř
- na posypání sezamová semínka
Do pánve dejte lžíci másla a překrájenou polničku topolovou na něm orestujte. Nezapomeňte houby dle chuti osolit a opepřit.
Na volné místo dejte také opéct podélně rozkrojený salát Pak choi a vařené maso z polévky. Vše opékejte asi 7 minut.
Do misky si dejte nudle, přidejte vše z pánve a zalijte vývarem.
Do misky dejte také rozkrojené vejce, bohatě zasypte nakrájenou petrželkou, jarní cibulkou a ozdobte sezamovými semínky.
Nevíte, co vařit z hub? Má houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni vás naučí moderní i klasické recepty z hub a zároveň vás naučí sbírat 36 druhů celoročně rostoucích hub.
Knihu zakoupíte na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword houbová polévka, polnička, polnička topolová, polnička topolová recept