Hřib kovář v krémovém rizotu
Nejjednoduší recept na houbové rizoto s lesními houbami. Hřib kovář rizoto krásně provoní, ochutí a dodá lákavou barvu.
Čas přípravy 5 minutes minut
Čas vaření 25 minutes minut
Celkový čas 30 minutes minut
Course hlavní chod, oběd, večeře
Cuisine česká
- 3 hrsti hřiba kováře
- 160 g rýže Arborio
- 1 hrst strouhaného parmazánu + hoblinky na posypání
- 3 lžíce másla
- 750 ml vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 dcl bílého vína
- 1 bílou cibuli
- dle chuti koření sůl, čerstvý nebo sušený tymián a rozmarýn
Houby si očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte najemno.
V pánvi si rozehřejte dvě lžíce másla a orestujte na něm cibuli, poté přidejte houby a ještě opékejte asi 3 minuty.
Přisypte rýži a nechte ji minutu opékat, až jednotlivá zrníčka zprůhlední.
Zalijte rýži vínem a nechte ho vyvařit.
Připravte si vařící vývar, kterým budete rýži postupně podlévat. Vařte rýži pod pokličkou a vždy když vývar dojde, další dávku dolijte.
Pár minut před dokončením rizota přidejte do pánve lžíci másla a nastrouhaný parmazán.
Odstavte s plotny a nechte minutu odstát, poté houbové rizoto podávejte posypané hoblinkami sýru.
Chcete sbírat čerstvé houby po celý rok a vařit z nich jednoduché a chutné houbové recepty? Pak si pořiďte unikátní houbovou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni, která spojuje rady, jak celoročně houbařit a skvěle vařit z hub.
Kuchařka Šumavská houbička v kuchyni obsahuje 107 receptů z 36 druhů jedlých a celoročně rostoucích hub.
Unikátní knihu zakoupíte na mém eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword hřib kovář, hřib kovář recept, hřib recept, modrák, modrák recept