Jedlý choroš šupinatý na topince recept
Jednoduchý a velmi chutný recept s chorošem šupinatým. Houbová topinka s plátky jedlého choroše.
Čas přípravy 5 minutes minut
Čas vaření 13 minutes minut
Celkový čas 18 minutes minut
Course chuťovka, večeře
Cuisine česká
- 1 hrst plátků z měkkého choroše šupinatého
- 1/2 červené cibule
- 2 lžíce Lučiny
- 2 plátky bagety
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce másla
- dle chuti sůl, pepř
- na ozdobení čerstvá pažitka
Do pánve si dejte rozehřát máslo a na něm vyskládejte plátky choroše šupinatého. Nechte ho pomalu restovat do jemně zlatova z každé strany.
Polovině opékání choroše, přidejte do pánve plátky bagety a nechte je opéct do zlatova.
Opečenou bagetu potřete stroužkem česneku a potřete Lučinou.
Na Lučinu vyskládejte opečené plátky choroše šupinatého a ozdobte pažitkou (já použila i květ pažitky).
Chcete sbírat čerstvé houby po celý rok a vařit z nich jednoduché a chutné houbové recepty? Pak si pořiďte unikátní houbovou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni, která spojuje rady, jak celoročně houbařit a skvěle vařit z hub.
Kuchařka Šumavská houbička v kuchyni obsahuje 107 receptů z 36 druhů jedlých a celoročně rostoucích hub.
Unikátní knihu zakoupíte na mém eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword choroš šupinatý, choroš šupinatý recepty, houbová topinka, jedlý choroš