Go Back
choroš šupinatý recept

Jedlý choroš šupinatý na topince recept

Jednoduchý a velmi chutný recept s chorošem šupinatým. Houbová topinka s plátky jedlého choroše.
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 13 minutes
Celkový čas 18 minutes
Course chuťovka, večeře
Cuisine česká
Porce 1

Ingredients
  

  • 1 hrst plátků z měkkého choroše šupinatého
  • 1/2 červené cibule
  • 2 lžíce Lučiny
  • 2 plátky bagety
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
  • dle chuti sůl, pepř
  • na ozdobení čerstvá pažitka

Instructions
 

  • Do pánve si dejte rozehřát máslo a na něm vyskládejte plátky choroše šupinatého. Nechte ho pomalu restovat do jemně zlatova z každé strany.
  • Polovině opékání choroše, přidejte do pánve plátky bagety a nechte je opéct do zlatova.
  • Opečenou bagetu potřete stroužkem česneku a potřete Lučinou.
  • Na Lučinu vyskládejte opečené plátky choroše šupinatého a ozdobte pažitkou (já použila i květ pažitky).

Notes

Chcete sbírat čerstvé houby po celý rok a vařit z nich jednoduché a chutné houbové recepty? Pak si pořiďte unikátní houbovou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni, která spojuje rady, jak celoročně houbařit a skvěle vařit z hub. 
Kuchařka Šumavská houbička v kuchyni obsahuje 107 receptů z 36 druhů jedlých a celoročně rostoucích hub. 
Unikátní knihu zakoupíte na mém eshopu www.sumavskahoubicka.cz 
Keyword choroš šupinatý, choroš šupinatý recepty, houbová topinka, jedlý choroš