Go Back
křemenáč recept

Knedlík s vajíčkem a houbami

Rychlovka ze zbylého knedlíku a čerstvých hub.
Čas přípravy 2 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 17 minutes
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 1

Ingredients
  

  • 1 kus středně velkého křemenáče
  • 3 plátky knedlíku
  • 1 lžíce másla
  • 50 ml vývaru
  • dle chuti sůl, pepř, drcený kmín
  • čerstvé bylinky oregano, pažitka

Instructions
 

  • Křemenáče očistěte a nakrájejte na malé kousky.
  • Do pánve dejte rozpustit půl lžíce másla a přidejte kousky křemenáče.
  • Křemenáče osolte, opepřete a okmínujte dle svých chutí a přidejte lístky oregana. Restujte asi 3 minuty.
  • Zalijte houby vývarem a přiklopte pokličkou. Duste do doby, než se tekutina vyvaří.
  • Přidejte na kousky nakrájený knedlík a zbytek másla. Nechte knedlík do zlatava opéct.
  • Přidejte rozšlehané vejce a rychle ho promíchejte s houbami a knedlíkem. Poté stáhněte z plotny.
  • Servírujte posypané nasekanou čerstvou pažitkou.

Notes

Všechny mé houbové recepty najdete v houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. V prodeji pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword křemenáč recept, křemenáč smrkový, křemenáče recept