Knedlík s vajíčkem a houbami
Rychlovka ze zbylého knedlíku a čerstvých hub.
Čas přípravy 2 minutes minut
Čas vaření 15 minutes minut
Celkový čas 17 minutes minut
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine česká
- 1 kus středně velkého křemenáče
- 3 plátky knedlíku
- 1 lžíce másla
- 50 ml vývaru
- dle chuti sůl, pepř, drcený kmín
- čerstvé bylinky oregano, pažitka
Křemenáče očistěte a nakrájejte na malé kousky.
Do pánve dejte rozpustit půl lžíce másla a přidejte kousky křemenáče.
Křemenáče osolte, opepřete a okmínujte dle svých chutí a přidejte lístky oregana. Restujte asi 3 minuty.
Zalijte houby vývarem a přiklopte pokličkou. Duste do doby, než se tekutina vyvaří.
Přidejte na kousky nakrájený knedlík a zbytek másla. Nechte knedlík do zlatava opéct.
Přidejte rozšlehané vejce a rychle ho promíchejte s houbami a knedlíkem. Poté stáhněte z plotny.
Servírujte posypané nasekanou čerstvou pažitkou.
Všechny mé houbové recepty najdete v houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. V prodeji pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword křemenáč recept, křemenáč smrkový, křemenáče recept