Krémová houbová polévka ze stročku
Stroček trubkovitý polévku krásně provoní a dodá skvělou chuť.
Celkový čas 26 minutes minut
Course oběd, večeře
Cuisine česká
- 3 hrsti stročku trubkovitého
- 2 větší brambory
- 500 ml vývaru
- 200 ml 33% smetany
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce másla
- 1 lžíci hladké mouky
- dle chuti sůl, pepř, majoránka
- na ozdobení petržel nebo pažitka
Stročky očistěte a rozřízněte napůl. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
V hrnci rozehřejte máslo a na něm orestujte cibuli do lehce zlatava. Přisypte mouku a nechte ji chvilku opékat.
Přidejte česnek, brambory, za stálého míchání přilijte vývar. Okořeňte a vařte do změknutí brambor.
3 minuty před koncem varu přilijte smetanu, dovařte a podávejte.
Krémovou houbovou polévku se stročkem trubkovitým podávejte s pečivem. Nezapomeňte ozdobit petrželkou.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub.
Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword houbová polévka, stroček trubkovitý, stroček trubkovitý recepty