Go Back
stroček trubkovitý recept

Krémová houbová polévka ze stročku

Stroček trubkovitý polévku krásně provoní a dodá skvělou chuť.
Celkový čas 26 minutes
Course oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 2

Ingredients
  

  • 3 hrsti stročku trubkovitého
  • 2 větší brambory
  • 500 ml vývaru
  • 200 ml 33% smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíci hladké mouky
  • dle chuti sůl, pepř, majoránka
  • na ozdobení petržel nebo pažitka

Instructions
 

  • Stročky očistěte a rozřízněte napůl. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
  • V hrnci rozehřejte máslo a na něm orestujte cibuli do lehce zlatava. Přisypte mouku a nechte ji chvilku opékat.
  • Přidejte česnek, brambory, za stálého míchání přilijte vývar. Okořeňte a vařte do změknutí brambor.
  • 3 minuty před koncem varu přilijte smetanu, dovařte a podávejte.
  • Krémovou houbovou polévku se stročkem trubkovitým podávejte s pečivem. Nezapomeňte ozdobit petrželkou.

Video

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub.
Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword houbová polévka, stroček trubkovitý, stroček trubkovitý recepty