Krémové rizoto s shiitake
Lahodné krémové rizoto s opečenými shiitake vás dostane do kolen!
Celkový čas 35 minutes minut
Course hlavní chod, oběd, večee
Cuisine česká
- 180 g shiitake hub
- 160 g rýže Arborio
- 4 lžíce másla
- 1 hrst strouhaného parmazánu
- 1 červenou cibuli
- 550 ml slaného hovězího vývaru
- na ozdobení petržel, hoblinky parmazánu
V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla. Shiitake a cibuli nakrájejte na proužky a orestujte na másle do zlatava. Poté houby s cibulí přendejte z pánve do misky a udržujte pod pokličkou teplé.
Do pánve si dejte lžíci másla a přisypte rýži. Nechte ji minutu opékat a pak ji zalévejte po částech vařícím vývarem. Do pánve nalijte naběračku vývaru, promíchejte a nechte vyvařit a zas znova. Takto to opakujte dokud nebude rýže na Skus. Vývar musí být stále vařící.
Do rizoto nasypte strouhaný parmazán a můžete přidat trochu másla. Promíchejte, aby rizoto získalo krémovou konzistenci a ho podávejte.
Porci rizota posypte opečenýma houbami s cibulí, posypte parmazánem a sekanou pažitkou.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword shiitake recept, shiitake recepty