Go Back
houbové rizoto s shiitake

Krémové rizoto s shiitake

Lahodné krémové rizoto s opečenými shiitake vás dostane do kolen!
Celkový čas 35 minutes
Course hlavní chod, oběd, večee
Cuisine česká
Porce 2

Ingredients
  

  • 180 g shiitake hub
  • 160 g rýže Arborio
  • 4 lžíce másla
  • 1 hrst strouhaného parmazánu
  • 1 červenou cibuli
  • 550 ml slaného hovězího vývaru
  • na ozdobení petržel, hoblinky parmazánu

Instructions
 

  • V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla. Shiitake a cibuli nakrájejte na proužky a orestujte na másle do zlatava. Poté houby s cibulí přendejte z pánve do misky a udržujte pod pokličkou teplé.
  • Do pánve si dejte lžíci másla a přisypte rýži. Nechte ji minutu opékat a pak ji zalévejte po částech vařícím vývarem. Do pánve nalijte naběračku vývaru, promíchejte a nechte vyvařit a zas znova. Takto to opakujte dokud nebude rýže na Skus. Vývar musí být stále vařící.
  • Do rizoto nasypte strouhaný parmazán a můžete přidat trochu másla. Promíchejte, aby rizoto získalo krémovou konzistenci a ho podávejte.
  • Porci rizota posypte opečenýma houbami s cibulí, posypte parmazánem a sekanou pažitkou.

Video

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword shiitake recept, shiitake recepty