Go Back
houbová čína recept

Lahodná čínská směs s maitake houbou

Velmi jednoduchá směs s maitake s jasmínovou rýží.
Course oběd, večeře
Cuisine čínská
Porce 1

Ingredients
  

  • 100 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízky)
  • 100 g čerstvých hub maitake
  • 1 menší cuketu
  • 1 střední cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 lžíci rybí omáčky
  • 1 lžičku sezamového oleje
  • 1 lžičku kukuřičného škrobu
  • 50 ml vody
  • dle chuti koření sůl a pepř
  • na posypání sezamová semínka, petržel nebo koriandr
  • dle potřeby olej na smažení

Instructions
 

  • Kuřecí maso nakrájejte na tenké nudličky nebo malé kousky. Maitake houby natrhejte na menší kousky, cuketu nakrájejte na tenké půlměsíčky a cibuli na proužky. Česnek nasekejte nadrobno.
  • Na pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje, přidejte kuřecí maso a restujte 5–7 minut, dokud není zlatavé. Maso vyjměte a dejte stranou.Do stejné pánve přidejte maitake houby a cibuli. Restujte 5 minuty, poté přidejte cuketu a česnek a pokračujte v restování další 3 minuty.
  • Mezitím si v misce smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, sladkou chilli omáčku, sezamový olej, kukuřičný škrob a vodu.Do pánve vraťte kuřecí maso, zalijte připravenou omáčkou a vše důkladně promíchejte. Nechte na mírném ohni provařit 2–3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
  • Čínskou směs podávejte horkou, ideálně s vařenou jasmínovou rýží nebo nudlemi.

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword maitake receprt, maitake recept, trsnatec lupenitý recept