Lahodná omáčka z Májovek a pečený brambor
Houbová omáčka z voňavé čirůvky májovky s opečeným bramborem.
Čas přípravy 10 minutes minut
Čas vaření 30 minutes minut
Celkový čas 40 minutes minut
Course hlavní chod, oběd, večeře
Cuisine česká
- 5 hrstí čerstvé Čirůvky májovky
- 5 ks větších brambor
- 2 dcl zeleninového vývaru
- 1 kelímek smetany 18%
- 2 lžíce másla
- 1 ks jarní cibulka s natí
- 1 lžíce olivového oleje
- dle chuti kmín, sůl
Nejdříve si omyjte brambory a nakrájejte na půl měsíčky.
Vyskládejte je do pekáčku, pokapejte olivovým olejem, osolte a posypte celým kmínem. Dejte péct na cca 30 minut na 170 stupňů Celsia.
Čirůvky májovky omyjte, očistěte. Nakrájejte na tenké plátky.
Jarní cibulku nakrájejte na drobno.
Rozpalte si hlubší pánev a rozehřejte máslo. Na něm krátce orestujte jarní cibulku.
Přidejte nakrájenou Májovku. Restujte asi pět minut dokud se nevyvaří voda, kterou houby pustí.
Poté přilijte vývar a přisypte kmín. Nechte vařit 10 minut.
Nyní přilijte smetanu. Nechte zredukovat do vámi požadované hustoty a podávejte.
Podávejte s pečenými brambory, posypané pažitkou nebo nakrájenou natí jarní cibulky.
Keyword čirůvka, čirůvka májovka, čirůvka recept, houbová omáčka, omáčka z hub