Brabory ve slupce omyjte, podélně překrojte, česnek nechte ve slupce, cibuli oloupejte a nakrájejte na silnější kolečka. Dejte na plech, zalijte lžící olivového oleje, zasypte grilovacím kořením, solí, pepřem a promíchejte. Dejte péct do předehřáté trouby na 190 stupňů Celsia a pečte do měkka.
Panenku očistěte od blan, pomazlete ve lžíci oleje a dejte zprudka opékat na velmi rozpálenou pánev. Z každé stran ji opékejte do zlatova (cca 2 minuty na každé straně).
Opečenou panenku zabalte se silným plátkem másla do alobalu a dejte ji stranou odpočívat. Takto opečená panenka je uvnitř ještě růžová, pokud chcete více propečenou, pak ji dejte ještě na 5-7 minut k bramborám do trouby.
Do pánve po masu dejte lžíci másla a překrájené kloboučky čirůvky fialové a nechte je opékat asi 5-7 minut.
Poté přihoďte bylinky, sůl a zalijte smetanou. Nechte pod pokličkou zredukovat, trvá to asi 10 minut.
V tuto dobu vyndejte plech z trouby a upečený česnek vymáčkněte ze slupky do omáčky, promíchejte. maso vyndejte a alobalu, máslo rovněž vylijte do omáčky. Panenku nakrájejte na silné plátky.
Omáčku z čirůvky fialové servírujte s opečenými brambory, cibulkou a vepřovou panenkou. Maso nezapomeňte na talíři důkladně posolit a opepřit.