Liška nálevkovitá recept - Houbové stir-fry s liškou nálevkovitou
Oproti běžné lišce obecné, je liška nálevkovitá jemnější chuti, ale dá se použít stejně všestranně. Je to tedy jedlá a velmi chutná houba.
Čas přípravy 10 minutes minut
Čas vaření 20 minutes minut
Celkový čas 30 minutes minut
Course hlavní jídlo, oběd, večeře
Cuisine asijská
- 2 hrsti lišky nálevkovité
- 0.5 červené papriky
- 1 hrst pórku
- 1 hrst brokolice
- 130 ml vody
- 1 střední mrkev
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu na zahuštění
- dle potřeby slunečnicový olej
- na posypání chilli vločky, sezamová semínka
Smíchejte vodu, sójovou omáčku, rybí omáčku, rýžový ocet, chilli omáčku, kukuřičný škrob.
Zeleninu si očistěte a nakrájejte na co nejmenší a nejtenčí plátky.
Připravte si 2 hrsti lišek nálevkovitých.
Hlubší pánev si rozpalte a začněte postupně od nejtvrdší zeleniny rychle opékat. V tomto receptu začínám s brokolicí, která je nejtvrdší. Pak paprika, pórek a mrkev, která je nakrájená na velmi tenké proužky. Přidávám cca po minutě a půl smažení. Slunečnicový olej přilévat dle potřeby, zelenina v něm nesmí plavat, ale také nesmí se připalovat.
Zeleninu odhrňte stranou a nakonec přidejte lišky nálevkovité a nechte asi 2 minuty smažit.
Houby se zeleninou promíchejte a přilijte směs omáček. Nechte slabou minutku provařit a zhoustnout.
Houbovou směs s liškou nálevkovitou servírujte ihned s vařenou rýží (ideálně jasmínovou). Posypte chilli vločkami, tmavým a světlým sezamem.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub.
Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword liška nálevkovitá, liška nálevkovitá recept, liška recept