Go Back
Maitake na smetaně recept

Maitake na smetaně s bramborovou kaší

Maitake na smetaně s bramborovou kaší je perfektní volbou pro milovníky tradiční kuchyně s moderním nádechem.
Celkový čas 19 minutes
Course oběd, večeře
Cuisine česká

Ingredients
  

  • 150 g čerstvých hub maitake
  • 1  menší cibuli
  • 150 ml  33% smetany ke šlehání
  • 50 ml vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíci másla
  • koření sůl a pepř
  • dle potřeby olej

Instructions
 

  • Maitake houby očistěte a rozdělte na menší části. Na pánvi rozehřejte olej s máslem, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujte do sklovata.
  • Přidejte nasekaný česnek a houby maitake. Restujte 5–7 minut, dokud houby nezměknou a nezačnou zlátnout.
  • Zaprašte směs moukou, důkladně promíchejte a krátce orestujte. Poté přilijte vývar a smetanu, osolte, opepřete a případně přidejte špetku muškátového oříšku.
  • Vařte na mírném ohni asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  • Maitake na smetaně podávejte na talíři vedle porce bramborové kaše. Ozdobte čerstvou petrželkou nebo pažitkou dle chuti.

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword maitake receprt, maitake recept, trsnatec lupenitý recept