Nejlepší houbová kulajda
Luxusní, jednoduchá, sytá a houbová! Kulajda, jakou budete milovat po první lžíce.
Celkový čas 29 minutes minut
Course oběd, večeře
Cuisine česká
- 150 g hlívy citronové
- 750 ml vývaru
- 60 ml 33% smetany
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- pár stonků čerstvého kopru
- dle chuti koření sůl, pepř, drcený kmín, nové koření, bobkový list
Do hrnce dejte rozehřát máslo a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájenou hlívu citronovou. Restujte asi 2 minuty a poté přidejte hladkou mouku. Promíchejte a nechte chvíli opékat.
Za stálého míchání přilejte vývar. Přidejte nakrájené brambory, obrané natě kopru, koření a nechte vařit asi 5 minut.
Po 5 minutách vyndejte natě kopru, bobkový list a nové koření. Zalijte smetanou a vařte dvě minuty.
Poté do polévky vyklepněte vejce, nasekaný čerstvý kopr a vařte další 2 minuty.
Na závěr kulajdu dochuťte octem a podávejte.
Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni je ojedinělá knížka, která spojuje rady zkušené houbařky, skvělé recepty a obsahuje QR kódy, které čtenáře navedou na houbařská videa na youtube Šumavská houbička. Kniha tak naučí houbaře začátečníky sbírat tradiční i netradiční jedlé houby po celý rok.
V kuchařce najdete 36 druhů hub a 107 skvělých houbových receptů, které zvládne každý.
Knihu koupíte nawww.sumavskahoubicka.cz
Keyword hlíva citronová, hlíva citronová recept, houbová polévka, kulajda