Go Back
ryzec syrovinka recept

Nejlepší ryzec syrovinka na topince

Ryzec, vajíčko a rozpečená bageta. Radost se zakousnout!
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 8 minutes
Celkový čas 18 minutes
Course chuťovka, houbová topinka, topinka
Cuisine česká
Porce 1

Ingredients
  

  • 1 ks ryzce syrovinky
  • 1 ks jarní cibulky
  • 2 plátky bagety
  • 1 ks šťastné vajíčko
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 stroužku česneku
  • koření sůl, pepř, kmín

Instructions
 

  • Ryzce očistíme a omyjeme.
  • Ryzec nakrájíme na velmi malé kousky.
  • Jarní cibulku a česnek nakrájíme na velmi jemno.
  • V pánvi rozehřejeme máslo a restujeme ryzec s cibulkou. Po 5 minutách přidáme česnek.
  • Okořeníme solí, pepřem a drceným kmínem.
  • Mezitím si na vedlejší pánvi připravíme volské oko. Nezapomeneme ho osolit a opepřit. Vajíčko můžete posypat i chilli vločkami.
  • Zatímco se na pánvi dělají houby a vejce, připravíme si rozpečené bagety. Ukrojíme si dva plátky, potřeme je máslem a dáme do toustovače.
  • Teplé plátky bagetky posypeme směsí z ryzce a cibulky, navrch položíme rozkrojené vejce a ozdobíte plátky jarní cibulky.

Video

Notes

Chcete sbírat čerstvé houby po celý rok a vařit z nich jednoduché a chutné houbové recepty? Pak si pořiďte unikátní houbovou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni, která spojuje rady, jak celoročně houbařit a skvěle vařit z hub. 
Kuchařka Šumavská houbička v kuchyni obsahuje 107 receptů z 36 druhů jedlých a celoročně rostoucích hub. 
Unikátní knihu zakoupíte na mém eshopu www.sumavskahoubicka.cz 
Keyword ryzec, ryzec syrovinka, ryzec syrovinka recept