Nejlepší ryzec syrovinka na topince
Ryzec, vajíčko a rozpečená bageta. Radost se zakousnout!
Čas přípravy 10 minutes minut
Čas vaření 8 minutes minut
Celkový čas 18 minutes minut
Course chuťovka, houbová topinka, topinka
Cuisine česká
- 1 ks ryzce syrovinky
- 1 ks jarní cibulky
- 2 plátky bagety
- 1 ks šťastné vajíčko
- 1 lžíce másla
- 1/2 stroužku česneku
- koření sůl, pepř, kmín
Ryzce očistíme a omyjeme.
Ryzec nakrájíme na velmi malé kousky.
Jarní cibulku a česnek nakrájíme na velmi jemno.
V pánvi rozehřejeme máslo a restujeme ryzec s cibulkou. Po 5 minutách přidáme česnek.
Okořeníme solí, pepřem a drceným kmínem.
Mezitím si na vedlejší pánvi připravíme volské oko. Nezapomeneme ho osolit a opepřit. Vajíčko můžete posypat i chilli vločkami.
Zatímco se na pánvi dělají houby a vejce, připravíme si rozpečené bagety. Ukrojíme si dva plátky, potřeme je máslem a dáme do toustovače.
Teplé plátky bagetky posypeme směsí z ryzce a cibulky, navrch položíme rozkrojené vejce a ozdobíte plátky jarní cibulky.
Chcete sbírat čerstvé houby po celý rok a vařit z nich jednoduché a chutné houbové recepty? Pak si pořiďte unikátní houbovou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni, která spojuje rady, jak celoročně houbařit a skvěle vařit z hub.
Kuchařka Šumavská houbička v kuchyni obsahuje 107 receptů z 36 druhů jedlých a celoročně rostoucích hub.
Unikátní knihu zakoupíte na mém eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword ryzec, ryzec syrovinka, ryzec syrovinka recept