Brambory omyjte, propíchejte vidličkou a pomazlete v oleji. Dejte je do pekáčku a pečte je na 185 °C doměkka.
Mezitím si v pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte nadrobno nakrájenou hlívu růžovou a okořeňte dle chuti. Orestujte jí po dobu 5 minut a poté přidejte najemno nakrájenou cibuli a restujte dalších 5 minut. Na závěr přidejte ještě nakrájený česnek, poté stáhněte z plotny.
Připravte si do mističky zakysanou smetanu nebo jogurt, ochuťte ho nasekaným koprem a petrželkou, pepřem, solí a citronovou šťávou.
Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni se 107 originálními recepty z 36 druhů hub tě naučí skvěle a jednoduše vařit.Kniha zároveň obsahuje rady a tipy, jak celoročně houbařit a dané druhy hub najít a poznat. Ke koupi pouze na www.sumavskahoubicka.cz