Go Back
pečené brambory se zakysanou smetanou

Pečené brambory se zakysanou smetanou

Vynikající a velmi jednoduché pečené brambory se zakysanou smetanou a hlívou růžovou.
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 1

Ingredients
  

  • 100 g hlívy růžové
  • 2 velké brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větší cibuli
  • 4 lžíce zakysané smetany nebo řeckého 10% jogurtu
  • 1 lžíci šťávy z citronu
  • 2 lžíce oleje
  • dle chuti koření sůl, pepř, drcený kmín
  • dle chuti bylinky kopr, hladkolistou petržel

Instructions
 

  • Brambory omyjte, propíchejte vidličkou a pomazlete v oleji. Dejte je do pekáčku a pečte je na 185  °C doměkka.
    pečené brambory se zakysanou smetanou
  • Mezitím si v pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte nadrobno nakrájenou hlívu růžovou a okořeňte dle chuti. Orestujte jí po dobu 5 minut a poté přidejte najemno nakrájenou cibuli a restujte dalších 5 minut. Na závěr přidejte ještě nakrájený česnek, poté stáhněte z plotny.
  • Připravte si do mističky zakysanou smetanu nebo jogurt, ochuťte ho nasekaným koprem a petrželkou, pepřem, solí a citronovou šťávou.
  • Upečené brambory rozřízněte naplňte opečenou hlívou, přidejte zakysanou smetanu a ozdobte bylinkami.

Notes

Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni se 107 originálními recepty z 36 druhů hub tě naučí skvěle a jednoduše vařit.
Kniha zároveň obsahuje rady a tipy, jak celoročně houbařit a dané druhy hub najít a poznat. 
Ke koupi pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword hlíva růžová, hlíva růžová recept