Pečené houby na sádle s rýží
Pečené houby s rýží si zamilujete po prvních ochutnání! Velmi jednoduchý recept na holubinky.
Čas přípravy 5 minutes minut
Čas vaření 20 minutes minut
Celkový čas 25 minutes minut
Course oběd, večeře
Cuisine česká
- 6 hrstí holubinky namodralé
- 1 velká naběračka libovolného vývaru
- 6 stroužků česneku
- 2 lžíce sádla
- dle chuti sůl, pepř, drcený kmín
- bylinky rozmarýn, oregano, tymián
Holubinky namodralé očistěte a překrájejte na větší kousky.
Do zapékací mísy dejte sádlo a vysypte do ní holubinky. Zalijte vývarem a zasypte kořením dle chuti a předejte snítky bylinek.
Dejte houby péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia asi na 20 minut.
Pečené houby podávejte třeba s vařenou rýží, brambory nebo pečivem.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword holubinka namodralá, holubinky, holubinky recept, pečené houby