Pochoutkový salát s kotrčem kadeřavým
Kotrč kadařavý v pochoutkovém salátu. Překvapivě lepší než originální recept!
Čas přípravy 10 minutes minut
Čas vaření 10 minutes minut
Celkový čas 25 minutes minut
Course chuťovka, večeře
Cuisine česká
- 3 hrsti očištěného kotrče
- 1/2 větší cibule
- 1/4 červené papriky
- 1 velká kyselá okurka
- 3 plátky kvalitní šunky od kosti
- 2 lžíce majonézy
- 1 menší lžíce plnotučné horčice
- 1 menší lžička worcesterové omáčky
- 1 menší lžička octu
- 1/2 lžičky krystalového cukru
- dle chuti sůl, pepř
- bylinky na ozdobu pažitka
Kotrč očistěte a natrhejte na malé kousky.
Cibuli, papriky, šunku, kyselou okurku nakrájejte na jemno a dejte do mísy.
Kotrč nechte na másle orestovat zhruba 10 minut. Nezapomeňte ho osolit a opepřit. Poté ho dejte vychladnout a studený ho přidejte do mísy.
Do mísy přidejte také ocet, cukr, worcesterovou omáčku, majonézu, hořčici a vše pečlivě promíchejte. V případě potřeby ještě dosolte a opepřete.
Pochoutkový salát podávejte vychlazený s čerstvým rohlíkem nebo chlebem.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword kotrč kadeřavý, kotrč kadeřavý recept, kotrč recept, kotrč recepty