Go Back
recept kotrč

Pochoutkový salát s kotrčem kadeřavým

Kotrč kadařavý v pochoutkovém salátu. Překvapivě lepší než originální recept!
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 25 minutes
Course chuťovka, večeře
Cuisine česká
Porce 2

Ingredients
  

  • 3 hrsti očištěného kotrče
  • 1/2 větší cibule
  • 1/4 červené papriky
  • 1 velká kyselá okurka
  • 3 plátky kvalitní šunky od kosti
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 menší lžíce plnotučné horčice
  • 1 menší lžička worcesterové omáčky
  • 1 menší lžička octu
  • 1/2 lžičky krystalového cukru
  • dle chuti sůl, pepř
  • bylinky na ozdobu pažitka

Instructions
 

  • Kotrč očistěte a natrhejte na malé kousky.
  • Cibuli, papriky, šunku, kyselou okurku nakrájejte na jemno a dejte do mísy.
  • Kotrč nechte na másle orestovat zhruba 10 minut. Nezapomeňte ho osolit a opepřit. Poté ho dejte vychladnout a studený ho přidejte do mísy.
  • Do mísy přidejte také ocet, cukr, worcesterovou omáčku, majonézu, hořčici a vše pečlivě promíchejte. V případě potřeby ještě dosolte a opepřete.
  • Pochoutkový salát podávejte vychlazený s čerstvým rohlíkem nebo chlebem.

Video

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword kotrč kadeřavý, kotrč kadeřavý recept, kotrč recept, kotrč recepty