Pýchavka v pivním těstíčku
Vynikající pýchavka/ vatovec v pivním těstíčku. Hotové i snědené za chvilku!
Čas přípravy 5 minutes minut
Čas vaření 10 minutes minut
Course chuťovka, oběd, svačina, večeře
Cuisine česká
- 8 plátků vatovce obrovského
- 200 ml piva
- 5 lžic hladké mouky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička kypřícího prášku (bio bez fosfátů)
- dle chuti sůl, pepř, petržel
- na smažení slunečnicový olej
Vatovec oloupejte a nakrájejte na větší plátky široké 1-2 centimetry.
V pánvi si rozpalte olej na smažení.
Mezitím si připravte pivní těstíčko. Do hlubší mísy nalijte pivo, přidejte kukuřičný škrob, kypřící prášek, mletou papriku, sůl, pepř, hladkou mouku a dohladka utřený česnek. Pečlivě promíchejte v hustější pivní těstíčko.
Plátky vatovce jeden po druhém obalte v těstíčku a hned dejte smažit.
Vatovec smažte na mírnějším plameni dozlatova z každé strany.
Po usmažení nechte kousky okapat na papírové utěrce a podávejte. Nejlépe se sladkou chilli omáčkou posypané nasekanou petrželkou.
Keyword pýchavka obrovská, pýchavka recept, vatovec, vatovec obrovský, vatovec recept