Go Back
Print
Recipe Image
Houbové noky se smetanovou omáčkou ze sušených hřibů
Nejsnazší krémová omáčka v celém houbovém světě vaření! Naučte se jí vařit a budete ji vařit už napořád.
Print Recipe
Pin Recipe
Čas přípravy
5
minut
Čas vaření
5
minut
Celkový čas
10
minut
Chod
hlavní jídlo, oběd, večeře
Kuchyně
italská
Porce
2
Ingredience
1
větší hrst
sušených hřibů smrkových
1
balení
noků
1
ks
vysokoprocentní smetany (18 - 30%)
1
hrst
strouhaného parmezánu
bylinky
nasekaná petrželka
koření
sůl
Instrukce
Připravte si všechny ingredience.
Nejdříve ze všeho si v mixéru rozemelte sušené hřiby na jemný prášek.
V do hlubší pánve nalijte smetanu a přisypte houbový prášek. Promíchejte a nechte asi tři minutky vařit.
Dejte si vařit vodu na uvaření noků. Noky vařte dle návodu, většinou po dvou minutách varu vyplavou nahoru, což značí jejich uvaření.
Do omáčky přidejte nastrouhaný parmazán. Část si ale nechte na posypání noků na talíři.
Uvařené noky slijte a vyklopte do zhoustlé smetanové omáčky. Promíchejte, aby se každý kousek v omáčce celý obalil.
Ihned servírujte posypané zbylým parmezánem a nasekanou petrželkou.
Video
Klíčová slova
houbová omáčka, hřib recept, hřib smrkový, hřib smrkový recept, hřiby, omáčka