Go Back
Sírovec žlutooranžový na kari recept

Sírovec na kari s rýží

Vynikající vegetariánské jídlo ze Sírovce žlutooranžového.
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 35 minut
Celkový čas 45 minut
Chod hlavní chod, oběd, večeře
Kuchyně indická
Porce 2

Ingredience
  

  • 3-4 ks mladého Sírovce žlutooranžového
  • 1 kelímek 33% smetany
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžičky kari koření Tandoori Masala
  • 2 lžíce rajčatové passaty
  • vařenou jasmínovou rýži
  • na dozdobení chilli vločky, hladkolistou petržel, nať jarní cibulky

Instrukce
 

  • Prvním krokem musí být vždy předvaření Sírovce celých 15 minut. Vařit můžete ve vodě nebo ve vývaru.
  • Předvařený Sírovec nakrájejte na menší kostičky/ plátky.
  • Cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
  • Máslo rozehřejte v pánvi a přidejte kousky Sírovce. Restujte asi pět minut.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a restujte dalších 5 minut.
  • Přisypte koření, česnek a přidejte rajčatovou passatu. Nechte pár minut rozvonět.
  • Tu zalijte smetanou a nechte provařit do zhoustnutí.
  • Podávejte s vařenou jasmínovou rýží. Posypané chilli vločkami, čerstvou petrželkou a natí jarní cibulky.

Video

Poznámka:

Sírovec je možná místo předvaření namočit na noc do osoleného mléka. Já ale radši předvařuji v osolené vodě nebo ve vývaru. 
TIP! Nauč se vařit z celoročně rostoucích hub. Má houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni obsahuje 107 chutných receptů z 36 druhů hub.
Kniha je v prodeji na www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova sírovec, sírovec recept