na dozdobeníchilli vločky, hladkolistou petržel, nať jarní cibulky
Instrukce
Prvním krokem musí být vždy předvaření Sírovce celých 15 minut. Vařit můžete ve vodě nebo ve vývaru.
Předvařený Sírovec nakrájejte na menší kostičky/ plátky.
Cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
Máslo rozehřejte v pánvi a přidejte kousky Sírovce. Restujte asi pět minut.
Přidejte nakrájenou cibuli a restujte dalších 5 minut.
Přisypte koření, česnek a přidejte rajčatovou passatu. Nechte pár minut rozvonět.
Tu zalijte smetanou a nechte provařit do zhoustnutí.
Podávejte s vařenou jasmínovou rýží. Posypané chilli vločkami, čerstvou petrželkou a natí jarní cibulky.
Video
Poznámka:
Sírovec je možná místo předvaření namočit na noc do osoleného mléka. Já ale radši předvařuji v osolené vodě nebo ve vývaru. TIP! Nauč se vařit z celoročně rostoucích hub. Má houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni obsahuje 107 chutných receptů z 36 druhů hub.Kniha je v prodeji na www.sumavskahoubicka.cz