Go Back
Print
Recipe Image
Houbová omáčka z pravých hřibů
Hřib dubový ve smetanové omáčce s čerstvým koprem.
Print Recipe
Pin Recipe
Čas přípravy
10
minut
Čas vaření
15
minut
Celkový čas
25
minut
Chod
hlavní chod, oběd, večeře
Kuchyně
česká
Porce
2
Ingredience
1
misku
čerstvých hřibů dubových (nebo jiných bílých hřibů)
1
ks
cebule
1
svazek
čerstvého kopru (lze použít i sušený)
200
ml
hovězího vývaru (lze použít i vodu)
150
ml
33% smetany
1 a 1/2
lžíce
hladké mouky
2
lžíce
másla
dle chuti
sůl, pepř, drcený kmín
Instrukce
Nejdříve si očistěte hřiby, poté je nekrájejte na tenké plátky či kousky.
Cibuli nakrájejte najemno.
Do pánve dejte lžíci másla a cibuli na něm 2 minuty restujte.
Poté přidejte další lžíci másla a houby. restujte asi 4 minuty.
Houby zasypte moukou, promíchejte a nechte 2 minuty za občasného promíchání opéct.
Pak po částech podlijte vývarem. Míchejte, aby vám nevznikly hrudky.
Pod pokličkou vařte asi 8 minut.
Zalijte smetanou a nechte zredukovat do hustoty, která vám vyhovuje.
Podávejte s houskovým knedlíkem či těstovinami.
Video
Poznámka:
Houbové recepty
najdete na youtube kanále
Šumavská houbička v kuchyni
nebo ve stejnojmenné
houbové kuchařce
, která je v prodeji na
www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova
houbová omáčka, hřib dubový, hřiby recept, omáčka z hub