Go Back
čirůvky recept

Čirůvka fialová a strmělka mlženka s bylinkami a Lučinou

Vynikající čirůvky na křupavém chlebu.
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 20 minut
Chod chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně česká
Porce 1

Ingredience
  

  • 7 ks čirůvek (strmělka mlženka a čirůvka fialová)
  • 1 ks vejce
  • 50 g strouhanky
  • 1 krajíc chleba
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce Lučiny
  • dle chuti sůl, pepř, červená mletá paprika, olivový olej
  • oblíbené čerstvé bylinky (bazalka, tymián, šalvěj, pažitka, petržel)
  • na posypání dýňová semínka

Instrukce
 

  • Čirůvky očistěte a překrojte na půl. Větší kousky na čtvrtky.
  • Připravte si strouhanku do misky a do druhé vyklepněte vajíčko, okořeňte paprikou, solí a pepřem a vidličkou ho rozšlehejte.
  • Houby obalte ledabyle ve vajíčku a poté ve strouhance. Houby nemusí být celé obalené, stačí sem tam.
  • Na pánvi rozehřejte olej a poté dejte houby opékat. Velmi pomalu, abyste dosáhli tepelné úpravy 15 minut. Houby průběžně otáčejte.
  • Mezitím si opečte na pánvi nebo v toustovači krajíc chleba. Potřete jej česnekem a namažte Lučinou.
  • Na chleba dejte opečené houby a posypte nasekanými bylinkami. dýňovými semínky. Můžete zakápnout olivovým olejem.

Video

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova čirůvka fialová, čirůvka fialová recept, čirůvka recept, strmělka mlženka recept, strmělka recept