Čirůvky očistěte a překrojte na půl. Větší kousky na čtvrtky.
Připravte si strouhanku do misky a do druhé vyklepněte vajíčko, okořeňte paprikou, solí a pepřem a vidličkou ho rozšlehejte.
Houby obalte ledabyle ve vajíčku a poté ve strouhance. Houby nemusí být celé obalené, stačí sem tam.
Na pánvi rozehřejte olej a poté dejte houby opékat. Velmi pomalu, abyste dosáhli tepelné úpravy 15 minut. Houby průběžně otáčejte.
Mezitím si opečte na pánvi nebo v toustovači krajíc chleba. Potřete jej česnekem a namažte Lučinou.
Na chleba dejte opečené houby a posypte nasekanými bylinkami. dýňovými semínky. Můžete zakápnout olivovým olejem.
Video
Poznámka:
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz