dle potřebytuk na smažení (olej, sádlo nebo přepuštěné máslo)
Instrukce
Růžovky očistěte a oloupejte jim pokožku klobouku. Menší kusy přepulte na půl, větší na čtvrtky.
Růžovky solte a okmínujte. Poté obalte v mouce, ve vajíčku s mlékem a nakonec ve strouhance.
Smažte do zlatova z obou stran.
Houbové řízky nechte okapat na papírové utěrce.
Jako přílohu můžete udělat vlastní ochucenou majolku (do třech lžic majolky přidejte dle chuti hrubozrnnou hořčici, sůl, pepř, citronovou šťávu, nakrájenou pažitku a promíchejte).
K houbovým řízkům se rovněž hodí pečivo, vařené brambory nebo třeba hranolky.
Poznámka:
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova houbové řízky, masák, řízek z růžovky, růžovky