Go Back
růžovka v trojobalu

Muchomůrka růžovka jako řízek

Vynikající houbové řízky z masáků. Zvládne každý!
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 13 minut
Celkový čas 18 minut
Chod chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně česká
Porce 2

Ingredience
  

  • 10 ks muchomůrek růžovek nebo-li masáků
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g strouhanky
  • 100 ml mléka
  • dle chuti sůl, drcený kmín
  • dle potřeby tuk na smažení (olej, sádlo nebo přepuštěné máslo)

Instrukce
 

  • Růžovky očistěte a oloupejte jim pokožku klobouku. Menší kusy přepulte na půl, větší na čtvrtky.
  • Růžovky solte a okmínujte. Poté obalte v mouce, ve vajíčku s mlékem a nakonec ve strouhance.
  • Smažte do zlatova z obou stran.
  • Houbové řízky nechte okapat na papírové utěrce.
  • Jako přílohu můžete udělat vlastní ochucenou majolku (do třech lžic majolky přidejte dle chuti hrubozrnnou hořčici, sůl, pepř, citronovou šťávu, nakrájenou pažitku a promíchejte).
  • K houbovým řízkům se rovněž hodí pečivo, vařené brambory nebo třeba hranolky.

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova houbové řízky, masák, řízek z růžovky, růžovky