Go Back
Ryzec černohlávek recept

Houbová omeleta z ryzce černohlávka

Vynikající recept z ryzce, který zvládne úplně každý!
Čas přípravy 2 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 12 minut
Chod chuťovka, houbová omeleta, snídaně, večeře
Kuchyně česká
Porce 1

Ingredience
  

  • 3-10 kousků ryzce černohlávka
  • 1 lžíce másla
  • 1 krajíc chleba
  • dle chuti sůl, pepř, drcený kmín
  • bylinky pažitka, oregano

Instrukce
 

  • Ryzce černohlávka očistěte a překrájejte na menší kousky.
  • Do pánve dejte rozehřát máslo a na něm ryzce restujte asi 6 minut. Nezapomeňte houby alespoň jednou otočit.
  • Vejce si v misce rozšlehejte a okořeňte solí a pepřem.
  • Vejce nalijte na houby a přiklopte pokličkou.
  • Po asi 3 minutách je vaječná omeleta s ryzcem černohlávkem hotová.
  • Omeletu můžete servírovat jen se zeleninou nebo ji dát na křupavou chlebovou topinku.

Video

Poznámka:

Rychlé a nápadité houbové recepty najdete v úspěšné houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni.
Knihu si můžete zakoupit na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova ryzec, ryzec černohlávek, ryzec recept