Go Back
ryzec syrovinka recept

Krémové houbové rizoto s ryzcem syrovinkou

Ryzec syrovinka v kombinaci s krémovým rizotem. Dokonalost!
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 25 minut
Celkový čas 30 minut
Chod hlavní jídlo, oběd, večeře
Kuchyně česká
Porce 1

Ingredience
  

  • 80 g rýže Arborio
  • 2 lžíce másla
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 hrst strouhaného parmezánu
  • 500 ml libovolného vývaru (já používám zeleninový nebo hovězí)
  • dle chuti sůl

Instrukce
 

  • Syrovinky očistěte a jeden kousek nakrájejte na plátky nebo menší kousky. Druhou syrovinku dejte zatím stranou. Šalotku nakrájejte na jemno.
  • V pánvi rozehřejte lžíci másla a syrovinku na něm asi 2 minuty opékejte. Poté přidejte šalotku.
  • Přidejte plátek másla a přisypte rýži a za stálého míchání nechte asi minutu opékat.
  • Přilijte víno a nechte ho odpařit.
  • Následně po troškách přilévejte vařící vývar. Rizoto vařte pod pokličkou a vždy, když se vývar vyvaří, přilijte další. Tento postup opakujte, dokud nebude rýže na zkus.
  • Poté do rizoto vmíchejte plátek másla a většinu parmazánu. Promíchejte a rizoto podávejte.
  • Na talíři na rizoto nastrouhejte druhý ryzec syrovinku a posypte zbytkem parmazánu.

Video

Poznámka:

Vynikající houbové recepty z 36 druhů hub najdete v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. Knihu si můžete koupit pouze na mém oficiálním eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova houbové rizoto, ryzci recept, ryzec recept, ryzec syrovinka, ryzec syrovinka recept, syrovinka