Go Back
gluáš z hub

Houbový guláš z ryzce

Velmi jednoduchý a přesto chuťově dokonalý guláš z hub.
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 20 minut
Chod oběd, večeře
Kuchyně česká
Porce 2

Ingredience
  

  • 6 středně velkých ryzců syrovinek (lze použít i jiné druhy ryzců)
  • 1 bílá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce másla
  • 600 ml vývaru
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • dle chuti bobkový list, Nové koření, gulášové koření, sůl, pepř
  • bylinky majoránka, pažitka

Instrukce
 

  • Ryzce syrovinky očistěte a nakrájejte na středně velké kousky. Cibuli nakrájejte na jemno, česnek na plátky.
  • Do hrnce dejte rozehřát lžíci másla a přidejte ryzce a cibuli. Opékejte asi 2 minuty.
  • Přidejte další máslo a zasypte moukou. Pečlivě promíchejte a nechte máslovou jíšku opékat další minutu.
  • Přidejte rajčatový protlak a koření dle své chuti.
  • Za stálého míchání přilévejte postupně vývar.
  • Nechte asi deset minut provařit.
  • Podávejte s čerstvým pečivem.

Poznámka:

Chcete více nápaditých, jednoduchých a velmi chutných receptů z hub? Pak si pořiďte úspěšnou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni, která nabízí 107 receptů z 36 druhů hub. Najdete v ní i tipy, jak celoročně houbařit!
Bestseller mezi houbovými kuchařkami koupíte na www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova ryzec, ryzec recept, ryzec syrovinka, ryzec syrovinka recept