6středně velkých ryzců syrovinek (lze použít i jiné druhy ryzců)
1bílácibule
2stroužky česneku
1lžícerajčatového protlaku
2lžícemásla
600mlvývaru
1vrchovatá lžícehladké mouky
dle chutibobkový list, Nové koření, gulášové koření, sůl, pepř
bylinkymajoránka, pažitka
Instrukce
Ryzce syrovinky očistěte a nakrájejte na středně velké kousky. Cibuli nakrájejte na jemno, česnek na plátky.
Do hrnce dejte rozehřát lžíci másla a přidejte ryzce a cibuli. Opékejte asi 2 minuty.
Přidejte další máslo a zasypte moukou. Pečlivě promíchejte a nechte máslovou jíšku opékat další minutu.
Přidejte rajčatový protlak a koření dle své chuti.
Za stálého míchání přilévejte postupně vývar.
Nechte asi deset minut provařit.
Podávejte s čerstvým pečivem.
Poznámka:
Chcete více nápaditých, jednoduchých a velmi chutných receptů z hub? Pak si pořiďte úspěšnou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni, která nabízí 107 receptů z 36 druhů hub. Najdete v ní i tipy, jak celoročně houbařit!Bestseller mezi houbovými kuchařkami koupíte na www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova ryzec, ryzec recept, ryzec syrovinka, ryzec syrovinka recept