Hovězí steak s houbami - Luxusní recept s ryzcem syrovinkou
Šťavnaté maso a syrová syrovinka. Lepší kombinace už snad ani není!
Čas přípravy 2 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 17 minut
Chod chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně česká
- 1 hovězí steak
- 1 středně velký ryzec syrovinka
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- dle chuti sůl, pepř
- bylinky čerstvý rozmarýn
Maso si pomazlete v olivovém oleji a poté ho dejte zprudka opékat na rozpálenou pánev. Dle šířky steaku opékejte 1,5 -2 minuty na každé straně.
K opečenému steaku dejte máslo a rozmarýn a máslem maso chvíli polévejte,
Přiklopte pokličkou a poté dejte pánev s masem stranou asi 7 minut odpočívat.
Mezitím si můžete udělat ochucenou majolku. Smíchejte majonézu s hrubozrnnou hořčicí, citronovou šťávou, solí a pepřem.
Maso dejte na prkýnko, nařezejte ho na plátky. Osolte a opepřete a poté na něj nastrouhejte celý ryzec syrovinku. Přelijte zbylou šťávou z pánve.
Podávejte s hranolkami a ochucenou majolkou.
Vynikající hříbky na kyselo a dalších 106 receptů z 36 druhů hub si můžete uvařit dlé mé houbové kuchařky Šumavská houbička v kuchyni. Tato knížka vás naučí vařit z hub tradiční i originální houbové pochoutky. Kromě receptů v ní najdete i tipy, jak celoročně houbařit a co po celý rok sbírat.
Knihu lze koupit pouze na mém oficiálním eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova ryzec recept, ryzec syrovinka, ryzec syrovinka recept