Go Back
steak ryzec

Hovězí steak s houbami - Luxusní recept s ryzcem syrovinkou

Šťavnaté maso a syrová syrovinka. Lepší kombinace už snad ani není!
Čas přípravy 2 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 17 minut
Chod chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně česká
Porce 1

Ingredience
  

  • 1 hovězí steak
  • 1 středně velký ryzec syrovinka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • dle chuti sůl, pepř
  • bylinky čerstvý rozmarýn

Instrukce
 

  • Maso si pomazlete v olivovém oleji a poté ho dejte zprudka opékat na rozpálenou pánev. Dle šířky steaku opékejte 1,5 -2 minuty na každé straně.
  • K opečenému steaku dejte máslo a rozmarýn a máslem maso chvíli polévejte,
  • Přiklopte pokličkou a poté dejte pánev s masem stranou asi 7 minut odpočívat.
  • Mezitím si můžete udělat ochucenou majolku. Smíchejte majonézu s hrubozrnnou hořčicí, citronovou šťávou, solí a pepřem.
  • Maso dejte na prkýnko, nařezejte ho na plátky. Osolte a opepřete a poté na něj nastrouhejte celý ryzec syrovinku. Přelijte zbylou šťávou z pánve.
  • Podávejte s hranolkami a ochucenou majolkou.

Video

Poznámka:

Vynikající hříbky na kyselo a dalších 106 receptů z 36 druhů hub si můžete uvařit dlé mé houbové kuchařky Šumavská houbička v kuchyni. Tato knížka vás naučí vařit z hub tradiční i originální houbové pochoutky. Kromě receptů v ní najdete i tipy, jak celoročně houbařit a co po celý rok sbírat. 
Knihu lze koupit pouze na mém oficiálním eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova ryzec recept, ryzec syrovinka, ryzec syrovinka recept