Go Back
houbové máslo

Houbové máslo s ryzcem syrovinkou

Vynikající máslo, které vydrží v lednici více jak týden a je všestranně použitelné a hlavně velmi lahodné!
Čas přípravy 5 minut
Celkový čas 10 minut
Chod chuťovka
Kuchyně česká
Porce 2

Ingredience
  

  • 3 menší mladé ryzce syrovinky
  • 150 g povoleného másla
  • dle chuti provensálské koření, sůl

Instrukce
 

  • Na sucho očištěné ryzce nastrouhejte na jemném struhadle.
  • Houby a koření zapracujte do povoleného másla.
  • Přendejte na potravinovou folii a zabalte ideálně do tvaru válečku. Konce folie zatočte, aby k máslu nemohl vzduch.
  • Uchovávejte v lednici.

Poznámka:

Jednoduché, chutné a velmi nápadité recepty z hub najdete v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. najdete v ní 107 receptů z 36 druh hub, které vás kniha naučí hledat i rozpoznat. 
Bestsellerovou kuchařku koupíte pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova ryzec recept, ryzec syrovinka, ryzec syrovinka recept