Go Back
recept václavky

Houbový guláš z václavek

Dokonalý guláš s václavkami musíte vyzkoušet!
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 2 hodiny 30 minut
Celkový čas 2 hodiny 35 minut
Chod chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně česká
Porce 3

Ingredience
  

  • 300 g kloboučků václavek
  • 400 g hovězího masa nakrájeného na kostky
  • 200 g na jemno nakrájené cibule
  • 3 lžíce hovězího sádla
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 3 stroužky česneku utřené na jemno
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 6 kuliček nového koření
  • 1 lžíci gulášového koření
  • dle chuti sůl, pepř, kmín, majoránka
  • na ozdobení červenou cibuli, chilli papričku, petrželku

Instrukce
 

  • Ve větším hrnci rozhřejte sádlo a na něm orestujte cibuli do zlatavě hnědé barvy. Poté přidejte ještě sádlo a přidejte maso, které nechte zprudka zatáhnout.
  • Přidejte václavky. Po chvilce přisypte mletou papriku a česnek a po chvilce zasypte hladkou moukou. Vše promíchejte a vzniklou jíšku nechte minutu opéct.
  • Za stálého míchání zalijte vývarem, přidejte bobkový list, nové koření a nechte pomalu dusit do doby, než bude maso krásně měkké. Trvá to cca 2,5 hodiny, v případě potřeby déle. Během dušení občas promíchejte.
  • Guláš podávejte s čerstvým pečivem, ozdobený cibulí, chilli papričkou a petrželkou.

Video

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova václavka recept, václavky, václavky recept