Houbový guláš z václavek
Dokonalý guláš s václavkami musíte vyzkoušet!
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 2 hodiny 30 minut
Celkový čas 2 hodiny 35 minut
Chod chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně česká
- 300 g kloboučků václavek
- 400 g hovězího masa nakrájeného na kostky
- 200 g na jemno nakrájené cibule
- 3 lžíce hovězího sádla
- 1 litr hovězího vývaru
- 3 stroužky česneku utřené na jemno
- 2 lžíce hladké mouky
- 6 kuliček nového koření
- 1 lžíci gulášového koření
- dle chuti sůl, pepř, kmín, majoránka
- na ozdobení červenou cibuli, chilli papričku, petrželku
Ve větším hrnci rozhřejte sádlo a na něm orestujte cibuli do zlatavě hnědé barvy. Poté přidejte ještě sádlo a přidejte maso, které nechte zprudka zatáhnout.
Přidejte václavky. Po chvilce přisypte mletou papriku a česnek a po chvilce zasypte hladkou moukou. Vše promíchejte a vzniklou jíšku nechte minutu opéct.
Za stálého míchání zalijte vývarem, přidejte bobkový list, nové koření a nechte pomalu dusit do doby, než bude maso krásně měkké. Trvá to cca 2,5 hodiny, v případě potřeby déle. Během dušení občas promíchejte.
Guláš podávejte s čerstvým pečivem, ozdobený cibulí, chilli papričkou a petrželkou.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova václavka recept, václavky, václavky recept