Go Back
kotrč recept těstoviny

Kotrč kadeřavý recept na smetaně

Lahodný kotrč s krémovými špagetami je hotový hned a chutná božsky!
Celkový čas 20 minut
Chod chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně česká
Porce 1

Ingredience
  

  • 2-3 hrsti očištěného kotrče kadeřavého
  • 1 porci špaget
  • 150 ml 33% smetany
  • 1 dcl bílého vína
  • 2 lžíce másla
  • špetka muškátového oříšku
  • dle chuti sůl, pepř, tymián popř. rozmarýn
  • na posypání hoblinky parmazánu

Instrukce
 

  • Očištěný kotrč natrhejte na malé kousky. Šalotku nakrájejte na jemno.
  • Špagety uvařte dle návodu v osolené vodě.
  • Mezitím si v pánvi rozehřejte máslo a přidejte šalotku, kterou nechte zesklovatět.
  • Do pánve přidejte kotrč a nechte ho 4 minuty restovat.
  • Přilijte víno a nechte je vyvařit.
  • Přilijte smetanu, snítku bylinek a nechte lehce provařit a zredukovat do požadované konzistence. Omáčku osolte, opepřete a přidejte špetku muškátového oříšku.
  • Do omáčky z kotrče a smetany přidejte vařené těstoviny a promíchejte, aby se špagety v omáčce obalily.
  • Špagety s kotrčem servírujte posypané parmazánem.

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova kotrč kadeřavý, kotrč kadeřavý recept, kotrč recept, kotrč recepty, omáčka z kotrče