Očištěný kotrč natrhejte na malé kousky. Šalotku nakrájejte na jemno.
Špagety uvařte dle návodu v osolené vodě.
Mezitím si v pánvi rozehřejte máslo a přidejte šalotku, kterou nechte zesklovatět.
Do pánve přidejte kotrč a nechte ho 4 minuty restovat.
Přilijte víno a nechte je vyvařit.
Přilijte smetanu, snítku bylinek a nechte lehce provařit a zredukovat do požadované konzistence. Omáčku osolte, opepřete a přidejte špetku muškátového oříšku.
Do omáčky z kotrče a smetany přidejte vařené těstoviny a promíchejte, aby se špagety v omáčce obalily.
Špagety s kotrčem servírujte posypané parmazánem.
Poznámka:
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova kotrč kadeřavý, kotrč kadeřavý recept, kotrč recept, kotrč recepty, omáčka z kotrče