Sušené lišky je třeba oživit předem. Nasypte je do misky a zalijte vodou, alespoň 1-2 hodiny předem. Čím teplejší voda bude, tím rychleji lišky oživíte. Vodu nevylévejte, přidejte ji k vývaru.
Do hrnce si dejte rozpustit lžíci másla a na něm orestujte na jemno nakrájenou šalotku.
Po minutě přidejte další lžíci másla a hladkou mouku a promíchejte s hladkou jíšku. Tu opékejte minutu a poté postupně za stálího míchání zalijte vývarem s vodou z lišek.
Přidejte brambory, oživené lišky, koření a vařte do téměř změknutí brambor.
Mezitím si připravte vejce. Do malé mističky dejte fresh folii a tu vymažte slunečnicových olejem. Vyklepněte do fólie vejce, to osolte a zabalte do tvaru měšce. Vejce dejte do vroucí vody, konec folie zajistěte pokličkou a vařte 2,5 minuty, poté vejce z vody vyndejte.
2 minuty před dovařením brambor vyndejte z polévky nové koření a bobkový list, přidejte kopr, smetanu a nechte 2 minuty provařit. Na závěr dochuťte octem dle svých chutí.
Polévku ozdobte čerstvým koprem a vejcem.
Podávejte s čerstvým chlebem.